| Страница 6 всего 6 | « | 1 | ... | 3 | 4 | 5 | [6] |
|
| |
| Гость |
Re: Хобби |
|
| |
| Я увлекаюсь бисероплетением. Очень помогает отвлечься от суеты, расслабиться и побыть наедине с собой, отгоняет всякие ненужные мысли. А ещё это очень красиво) |
|
| » 19.02.20 16:59 |
|
|
| Гость |
|
| |
| Добрый вечер, мне к примеру очень нравится выбираться на природу с ночевками, а там рыбалка и прочие прелести, думаю это идеальный отдых. Если кто тоже давно хотел попробовать то могу посоветовать сайт fish.ua там можно выгодно купить товары для рыбалки и туризма |
|
| » 29.04.20 18:58 |
|
|
| James227 |

Уважаемый пользователь 
Уровень: 15
|
| |
Nazywam się Adrian, mam dwadzieścia siedem lat i pracuję w firmie kurierskiej jako dyspozytor. Siedzę w biurze przy telefonie i komputerze, odbieram zgłoszenia od kierowców, układam trasy, rozwiązuję problemy, które pojawiają się w terenie. To praca stresująca, bo wszystko dzieje się szybko, a każda pomyłka kosztuje. Ale lubię ją, bo daje mi poczucie, że coś kontroluję, że jestem potrzebny. Mieszkam z dziewczyną w wynajętym mieszkaniu na obrzeżach miasta, mamy kota, mamy wspólne plany, mamy wszystko, co potrzeba, żeby być szczęśliwym. Ale czasem, zwłaszcza w piątkowe wieczory, kiedy Ania idzie spać o dziesiątej, bo wstaje o szóstej do pracy, a ja zostaję sam w salonie z telefonem w ręku, dopada mnie nuda. Taka nuda, która sprawia, że przeglądasz internet bez celu, klikasz w rzeczy, w które normalnie byś nie kliknął, i zastanawiasz się, co ze sobą zrobić.
Pewnego takiego piątku natrafiłem na stronę, o której wcześniej tylko słyszałem od kolegów z pracy. Jeden z nich, Krzysiek, opowiadał kiedyś, że od czasu do czasu gra w kasynie online, że to go relaksuje, że czasem wygra coś ekstra. Nie traktowałem tego poważnie. Uważałem, że to strata czasu i pieniędzy. Ale tamtego wieczoru, kiedy wszystko wydawało się bez sensu, pomyślałem: „A może spróbuję? Może to mnie choć na chwilę oderwie od rzeczywistości?". Zarejestrowałem się więc na tej platformie, nie do końca wiedząc, co robię, i przyznam szczerze, że trochę się bałem. Bałem się, że to jakaś ściema, że stracę pieniądze, że wpadnę w coś, z czego nie będę umiał się wyplątać. Ale gdy zobaczyłem, że można wpłacić środki przez vavada blik, czyli metodę, którą znam i której używam na co dzień, poczułem się trochę pewniej. Blik to przecież polska rzecz, sprawdzona, bezpieczna. Pomyślałem, że skoro można wpłacać przez Blika, to może to nie jest jakiś zagraniczny przekręt.
Wpłaciłem więc minimalną kwotę — pięćdziesiąt złotych. Nie więcej. Miałem zasadę, że nie wydaję na głupoty więcej niż stówę miesięcznie, a że był to mój pierwszy raz od dawna, uznałem, że to rozsądny limit. Wybrałem automat z motywem kosmicznym, bo zawsze fascynowały mnie gwiazdy i planety. Nacisnąłem „spin" i patrzyłem, jak bębny się kręcą. Pierwsze obroty były niczym. Zero, zero, jakieś pojedyncze symbole. Wzruszyłem ramionami. „No tak, wiedziałem, że to ściema" — pomyślałem. Ale ponieważ miałem jeszcze trochę środków, postanowiłem grać dalej. I wtedy, przy którymś tam spinie, stało się coś, czego się nie spodziewałem. Pięć symboli w jednej linii. Ekran zaczął migać, pojawiły się jakieś mnożniki, a na koncie zobaczyłem kwotę, która zwaliła mnie z nóg. Trzysta dwadzieścia złotych. Z pięćdziesięciu. W kilka minut.
Siedziałem na tej kanapie, patrząc na ekran telefonu, i nie mogłem uwierzyć własnym oczom. Trzysta dwadzieścia złotych to może dla niektórych nic, ale dla mnie to był zastrzyk adrenaliny, którego potrzebowałem. Poczułem coś, czego nie czułem od dawna — czystą, niczym niezmąconą radość. Taki moment, kiedy zapominasz o wszystkich problemach, o stresie w pracy, o nudzie, o samotności. Przez chwilę byłem kimś innym. Kimś, kto wygrywa. Kimś, kto ma szczęście. Wypłaciłem pieniądze tego samego dnia, a właściwie tej samej nocy. Nie czekałem, nie grałem dalej, nie próbowałem pomnożyć. Po prostu wypłaciłem i zamknąłem stronę. Kiedy pieniądze pojawiły się na koncie, poczułem ulgę i radość, ale też coś jeszcze — ostrożność. Wiedziałem, że to był cud. Jednorazowy strzał. I wiedziałem, że jeśli będę próbował to powtórzyć, skończę jak większość ludzi, którzy tracą wszystko.
Minęło kilka tygodni. Wróciłem do codziennej rutyny, do pracy, do telefonów, do tras, do samotnych wieczorów. Ale gdzieś z tyłu głowy wciąż siedziała myśl o tamtej nocy. Nie o samej wygranej, ale o tym momencie, kiedy bębny się zatrzymały i zobaczyłem, że jednak coś wygrałem. To było jak zastrzyk adrenaliny. W kolejny piątek, kiedy znowu nie miałem nic do roboty, wróciłem na stronę. Tym razem byłem lepiej przygotowany. Przeczytałem kilka artykułów o tym, jak grać odpowiedzialnie, jakie są szanse na wygraną w poszczególnych grach, jak działają bonusy. Dowiedziałem się, że vavada blik to nie tylko wygodna metoda wpłat, ale też sposób na szybkie wypłaty, co mnie dodatkowo uspokoiło. Postanowiłem wpłacić kolejne sto złotych i zobaczyć, co się stanie. Tym razem wybrałem inny automat — jakiś z motywem morskim, z syrenami i skarbami. Stawka — złotówka za obrót. Grałem spokojnie, bez pośpiechu. Po godzinie miałem na koncie dwieście dziewięćdziesiąt złotych. Offset. Znowu na plusie.
Nie mogłem w to uwierzyć. Dwa razy z rzędu? To musiało być coś więcej niż przypadek. Zacząłem się zastanawiać, czy to nie jest jakiś ukryty mechanizm, który sprawia, że nowi gracze wygrywają na początku, żeby się wciągnęli. Może i tak, ale co mnie to obchodziło? Wygrywałem. To było najważniejsze. Tym razem nie wypłaciłem od razu. Postanowiłem zagrać jeszcze trochę. I to był moment, w którym powinienem się zatrzymać. Bo wtedy zaczęło się pasmo porażek. Najpierw drobnych, potem większych. Z dwustu dziewięćdziesięciu zrobiło się sto dziewięćdziesiąt, potem sto, potem pięćdziesiąt. W końcu zostało mi tylko dziesięć złotych. Siedziałem przed ekranem, patrząc na te resztki, i czułem się jak idiota. „Mogłeś wypłacić, kiedy miałeś dwieście dziewięćdziesiąt" — mówiłem sobie w myślach. „Ale nie, musiałeś grać dalej. Chciwy dwa razy traci".
Zamknąłem telefon. Poszedłem spać. Rano obudziłem się z postanowieniem, że to koniec. Że nie będę więcej grał. Że to nie dla mnie. I przez następne dwa tygodnie trzymałem się tego postanowienia. Nie zaglądałem na stronę, nie czytałem o kasynach, nie myślałem o tamtych nocach. Ale gdzieś tam, w podświadomości, wciąż tkwiła ta iskra. Ta myśl, że może następnym razem będzie inaczej. Że może uda mi się wygrać coś naprawdę dużego. I wtedy przypomniałem sobie o bonusie, który wciąż gdzieś tam na mnie czekał. Nie wykorzystałem go do końca. Miałem jeszcze kilka darmowych obrotów z pakietu powitalnego. Postanowiłem, że wykorzystam je i zobaczę, co się stanie. Jeśli wygram — super. Jeśli nie — trudno. Żadnych więcej wpłat.
Wróciłem na stronę przez vavada blik, bo tak było najwygodniej. Zalogowałem się. Sprawdziłem saldo. Zero. Ale w sekcji bonusów wciąż widniała informacja o niewykorzystanych darmowych spinach. Kliknąłem. Przeniosło mnie do automatu. Tym razem był to jakiś prosty slot z owocami — wiśnie, cytryny, arbuzy. Klasyka. Nacisnąłem „spin". Nic. Drugi raz. Nic. Trzeci raz. Dwa jabłka i cytryna. Czwarty raz. Nic. Piąty raz. I wtedy, przy szóstym spinie, stało się coś, czego się nie spodziewałem. Pięć arbuzów w jednej linii. Ekran eksplodował kolorami. Mnożnik razy dwadzieścia. Wygrana wynosiła tysiąc dziewięćset złotych. Z darmowych spinów. Z niczego. Siedziałem i patrzyłem na ekran, nie wierząc własnym oczom. To było więcej niż moja miesięczna pensja. Za darmo. Bez wkładu własnego.
Wypłaciłem pieniądze tego samego dnia. Tym razem nie czekałem, nie grałem dalej, nie próbowałem pomnożyć. Po prostu wypłaciłem i zamknąłem stronę. Kiedy pieniądze pojawiły się na koncie, poczułem ulgę i radość, ale też coś jeszcze — ostrożność. Wiedziałem, że to był cud. Jednorazowy strzał. I wiedziałem, że jeśli będę próbował to powtórzyć, skończę jak tamtej nocy, kiedy z dwustu dziewięćdziesięciu złotych zostało mi dziesięć. Od tamtej pory nie zagrałem ani razu. Nie dlatego, że uważam kasyna za zło. Po prostu wiem, że to nie dla mnie. Za bardzo lubię kontrolę, a hazard to zabawa dla ludzi, którzy potrafią ją odłożyć na bok. Ja potrafiłem tylko wtedy, kiedy miałem szczęście. A szczęście nie trwa wiecznie.
Czasem myślę o tamtej nocy, kiedy wszystko się zaczęło. Kanapa, kot, cisza. I o tym momencie, kiedy zobaczyłem te pięć arbuzów i tysiąc dziewięćset złotych na koncie. To była jedna z tych chwil, które pamięta się do końca życia. Nie dlatego, że wygrałem pieniądze. Dlatego, że poczułem coś, czego nie czułem od dawna — czystą, niczym niezmąconą radość. Bez wyrzutów sumienia, bez stresu, bez poczucia, że coś muszę. Po prostu radość. I choć wiem, że więcej nie zagram, to tamtej nocy nie żałuję. Bo czasem warto zrobić coś szalonego, żeby przypomnieć sobie, jak smakuje szczęście. A ja tamtej nocy przypomniałem sobie, że jeszcze potrafię się śmiać. I że życie, nawet tak poukładane jak moje, potrafi zaskoczyć. |
|
| » 02.10.26 18:27 |
|
|
| Страница 6 всего 6 | « | 1 | ... | 3 | 4 | 5 | [6] |
|
| |
| Похожие темы |
 |
|
|
Пользователи на форуме:Пользователи на форуме:: 115 , на этом форуме:
 | Всего пользователей: 115 [ Администраторы ] [ Модераторы ] 115 Анонимные пользователи: 0 Зарегистрированные пользователи: | |
ПраваВы не можете начинать темы. Вы не можете редактировать свои сообщения. Вы не можете создавать опросы. Вы не можете вкладывать файлы в сообщения.
| Вы не можете отвечать на сообщения. Вы не можете удалять свои сообщения. Вы не можете голосовать.
|
|
|
|